tisdag 26 april 2011

heej! idag har jag varit med några kompisar på stan! fast det blev inge köp :( vi åt på sandys, jag tog en macka med ost o skinka.. den var suuper stor!! jag årka inte äta upp allt!! när jag kom hem efter flera timmars tid på stan, så gick jag hem och gjorde pasta innan jag gick till simningen.. Mums!!
men nu tänker jag bäretta om ´ponnysarna i stallet!! jag kommer inte bäretta om alla men föst om skimmer hästarna i stallet:
                                                             Wilma!
förut, när jag precis hade börjat, var jag lite rädd för henne, och det märkte ju hon såklart! men det var för att hon naffsades.. men nu så är hon en av mina favvoriter!! hon är väldigt kittlig men gillar att mysa!! och hon är rolig att galloppera med. hon rider fint i galloppen och är lätt att rida på om det är första gången man gallopperar. som sagt, en av mina favvoriter, att både rida och mysa med, men inte att rykta!!



kommer mer imorn!! <3 är lite strässad ;)
Kram: Alex<3

                      

måndag 25 april 2011

snart blir det sommarlov och det börjar komma knoppar på träden. satt på balkongen och hade en egen manikyr! jag kom på det själv.
för att göra "alex ala manikyr" behöver du: 
* nagellacksremover utan aceton, olja och parfym
* nagelfil
* underlack
*överlack
* handcreme
*en skål med varmt vatten (bara en liten som du kan doppa fingrarna i)
* nagelborste
så här gör du:
1. tvätta händerna ordentligt!
2.gör rent naglarna med nagellacksremoverom du har lack på dem
3. fila naglarna till önskad längd och form
4. sätt fingrarna i en skål med vatten så att du mjukar upp nagelbanden
5. använd därefter negelborsten och gör rent under naglarna
6. smörj in händerna med handcreme och låt dem torka
7. lacka med underlacket och låt dem torka ordentligt
8. välj ett snyggt nagellack och låt torka innan du tar ett överlack och penslar på.
jag tyckte det gick blev mycket finare, men man vet ju aldrig hur det går... man behöver ju absolut inte göra precis som i istruktionerna, man kan ju komma på något eget!!



  













idag så har jag åkt bil hela dagen!! det tog elva timmar att åka bil från mitt landställe till stockholm..!! det var lite jobbigt att sitta i bilen så länge när det var så varmt ute. vi stanna på en mac och åt, och då var det tjugo grader! i norrbotten!! :) saknar min katt sotis vääldigt mycke nu, och jag har inte sätt henne på flera månader. hon bor nu hos mormor och morfar för att vi har varit borta så mycket. och jag vill att hon ska bo hos mig, fast jag bor ju i lägenhet och mormor och morfar bor på landet. och det är ju bättre att en katt är ute än att hon är inomhus i en lägenhet. fast hon får ju gå ut på balkongen men det är ju inte samma sak.., men jag saknar henne såå mycket!! <3<3 miss u sotis!!
hoppas det går bra med manikyren!!
                                                              kram: Alex<3

söndag 24 april 2011

heej! vet ni vad som e riktigt jobbigt!? det är att, vi har ett landställe som har varit en bongård. och om jag hade bott där och inte i stan, skulle jag ha en häst..! det är skulle vara helt underbart!! men jag vill värkligen inte flytta från stan och bort från mina underbara vänner och min familj!! eller, om jag skulle kunna få med mig mina kompisar och hela skolan och ha det på mitt landställe, så skulle det funka, men det är lite svårt..
om jag skulle få en häst så skulle det inte vara en ponny, för jag växer ju typ "ur den". så då skulle det bli en häst som skulle heta montana om det var ett sto och jack om det var en hingst.. fast det är ju bara att drömma vidare.. åh vad jag längtar till ridningen, jag blir gaalen!! jag saknar alla hästar och ponnysar!!
men till något helt annat. skolan börjar ju för mig på måndag och nästa söndag så är det ju maj. då ska jag på simmtävling!! då är det vårsimmiaden och jag ska simma hundringar då...
men, nu ska jag gå och lägga mig!! ses!!
                                                             kram:Alex<3

lördag 23 april 2011

jag har inte kunnat uppdaterat på länge för jag  inte haft nån dator med mig.. de här dagarna har jag åkt skidor i kåbdalis (ett ställe i norrbotten). igår så red jag västen-ridning på en häst som heter montana<3 jätte bra att galloppera med och allt..! men på måndag åker jag hem och på tisdan så ska jag vara med några kompisar på stan :) men.. i backen så var det väldigt bregottit!! det var 20 plus och alla åkte med t-shirt!! men inte jag;)
i förrigår fick jag mina drömmars, drömm telefån.. XPERIA x10 min!! har viljat ha de njätte länge, och äntligen fick jag den!! det blev ett vitt fodral till!!
                                                                  kram:Alex<3

tisdag 19 april 2011

Påsklov

nu e det ju påsklov och det ska ju pyntas med kycklingar och påskris överallt.. men hemma hos mig har vi inte pyntat ;) igår när jag va i stockholm var det ju typ fjorton grader plus, och jag satt på balkongen och läste en tidning. men här är det typ tre plus grader.. kallt!! så till veckan ska vi åka skidor.!! har inte så där "jätte" lust på det :P men jag kanske ska rida till veckan också!! :D jag har ridit då på ett ett ställe, som jag inte-kommer-ihåg-namnet-på, som är väldigt fint<3 förra året red jag på en häst som heter jeff, som dog i höstas.. :-( miss u!! ska försöka åka till simhallen och simma lite, så att det inte blir så jobbigt när jag ska börja simträna efter lovet!! men annrs har jag haft det en så slapp dag. varit inne på datorn, varit ute, läst harry potter igen ( på engelska, jag vet jag e nördig!) och haft ont i magen.. undra vad det beror på..? men hörs mer sen!! 
                           kram: Alex<3

                                                                   

Ny blogg!!

hej!!
jag heter alexandra och är 12 år. mina intressen är att simma, som jag gör tre gånger i veckan i SS04, och att rida som jag gör en gång i veckan på hufvudsta ridklubb.
jag har en katt som heter sotis, och favvo-hästarna i stallet är vitsippa och ajax!
här kommer ett test så ni lär känna mig bättre;)

[ ] Du har en pojkvän.
[x] Du har ett eget rum.
[x] Du har en mobil.
[x] Du har en iPod/MP3 spelare.
[x] Dina föräldrar är fortfarande tillsammans.
[x] Du har fler än 2 bästa vänner.
[ ] Det finns en pool i din gård.
[x] Du klär dig som du vill.
[x] Du hänger med kompisar mer än en gång i veckan.
[x] Det finns en dator/laptop i ditt rum.
[x] Du har aldrig blivit nedslagen.
[ ] Du gråter aldrig mer än 3 gånger i månaden
[x] Du får lyssna på vilken musik du vill lyssna på.
[x] Ditt rum är stort nog för dig.
[x] Du har varit på konserter.
[ ] Du samlar på något normalt.
[ ] Du längtar till skolan.
[ ] Du önskar inte att du var någon annan.
[x] Du spelar någon sport.
[x] Du brukar göra något efter skolan.
[ ] Du äger en bil.
[x] Du brukar inte bråka med dina föräldrar.
[/] Du är nöjd med ditt utseende.
[ ] Du har inget självförtroende alls.
[x] Du har aldrig fått IG.
[ ] Du vet vad som händer i världen.
[x] Du bryr dig om folk.
[X] Du är nöjd med ditt liv.
[x] Du kan mer än ett språk.
[x] Du har ett smeknamn.
[x] Du har ett husdjur.
[ ] Du kan hela orden från 10 låtar.
[x] Du har inga “fiender”.
[/] Du är en ganska snäll person.

Så där =)

Svar: 26 

0-10 - Du mår inte bra, du är inte lycklig.
10-20 - Du är inte jättelycklig men det duger. Du kan du känna dig ensam och sviken ibland.
20-35 - Du mår toppen, du är lycklig!
Ja helt rätt!